2016-12-08 Food Court / Receptbanken

En värmande senaps- och dragonbuljong

En varm buljong värmer så här vintertid. Den här passar till exempel till en kyckling med varm couscoussallad.

Detta behöver du

4 portioner
    Ben från en färsk eller tinad kyckling
    1,5-2 liter vatten
    1 morot
    0,5 purjolök
    1 gul lök
    2 dl rotselleri, grovhackad
    Salt, efter smak
    5 vitpepparkorn
    2 lagerblad
    Några örtstjälkar, persilja, dragon, basilika
    Maizena
    1 dl grovkornig senap
    2 msk hackad färsk dragon
    Salt, efter smak
    Vitpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Lägg allt utom senap, maizena och hackad dragon i en rymlig kastrull, koka upp och skumma vart efter. Låt koka ca 30 minuter.
  2. Sila och reducera sedan buljongen så den blir lite simmig eller red av med lite maizena.
  3. Smaka av med grovkornig senap, salt, vitpeppar och slutligen dragon.

Lycka till!

/Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Receptbanken

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!