2018-09-03 Food Court / Tips & Trix
Så här tärnar du enkelt en avokado
Att tärna en avokado kan kännas lite svårt och lätt bli kladdigt. Men gör du så här går det galant!
- Skär avokadon på mitten, runt kärnan.
- “Skruva” delarna åt varsitt håll.
- Gör ett lätt hugg ner i kärnan med kniven.
- Skruva ur kärnan med kniven.
- Skär ett rutmönster som på bilderna.
- Gröp ur tärningarna med en sked, klart!.
Omogen avokado?
“Ätklar” avokado är svårt att hitta och det är svårt att veta hur mogen den är i butiken. Har du möjlighet till lite framförhållning, köp hellre en omogen avokado och följ något av dessa tips:
Lägg avokadon i rumstemperatur tillsammans med bananer eller äpplen så mognar den fortare.
Lägger du avokadon i en brun papperspåse mognar den på 2-3 dagar.
Har du brått och vill göra en guacamole på en gång, linda in den i folie och stoppa in i 90 graders varm ugn ca 10 minuter. Den får en lite annorlunda smak men funkar.
Lycka till!