Matkomfort besöker Kringelgården
2016-04-14 Food Court / Blogg

Surdegens väg hem till dig

Surdeg har använts i tusentals år. Den dyker upp i många gamla skrifter, bland annat i Bibeln, och tros härstamma från Egypten för cirka 6 000 år sedan.

I Tyskland är det vanligt att man även använder surdeg som smaksättare får att få en hög syra på brödet, då låter man den surna lite mer än när den används som jäsmedel. Surheten regleras genom hur lång tid den står mellan avtag och matning.

Kringelgården i Saltsjöbaden använder de en surdegskultur som de startade 2001. Joel och Sofia med personal sköter om surdegen dagligen och det är viktigt att den matas och sköts för att hållas vid liv. Bröd gjorda på den surdegskulturen levereras bland annat till Matkomfort.

Här ser du våra levain gå från jäsbordet, in i ugnen och ut igen!

Fler inlägg i Blogg

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!