Smakfulla nuggets på Bjärekyckling
Nuggets går nog hem hos alla. Här tipsar vi om hur du enkelt gör dina egna.
För att underlätta för våra kunder skickar vi ibland färdigtärnad kyckling i våra matkassar. Framför allt när det är en gryta eller panna på menyn. Vill du flirta med barnen och servera nuggets förvandlar du enkelt bitarna så här. Väljer du att panera dem i påse går det ännu smidigare. Blås i lite luft i påsen och skaka. Var bara försiktig så du inte får rå kyckling på dig när du blåser in luft i påsen. Funkar också utmärkt med fisktärningar. Hemma hos mig går det mesta ner, med panering på!
Detta behöver du
4 portioner- 600 g kycklingfilé, tärnad
Salt
Svartpeppar
2 msk solrosfrön
1 dl ströbröd
1 dl rapsolja till stekning
Gör så här
- Lägg den tärnade kycklingen i en bunke eller i en plastpåse.
- Salta och peppra efter eget behag, rör om så att alla bitarna kryddas. Låt kryddorna dra in några minuter.
- Tillsätt sedan solrosfrö och ströbröd. Rör runt så att ströbrödet täcker alla bitar.
- Lyft över de färdiga bitarna till ett fat, så du blir av med det överflödiga ströbrödet.
- Värm en panna med oljan och fritera/stek på medelhög värme tills bitarna fått färg runt om och är genomstekta. Har du större bitar, låt dem steka färdigt i ugnen på 200 grader.
- Servera tillsammans med valfria tillbehör, till exempel pommes, tomatsallad och god kall sås att dippa i.
Lycka till!
/Magnus, kock