Stek gösfile med Matkomfort
2017-05-11 Food Court / Tips & Trix

Så halstrar du gösen

I premiärlådan av Matkomforts Premium Helg serveras en härlig gös. I beskrivningen rekommenderar vi att skära små snitt i skinnet, innan fisken halstras. Detta för att den inte ska dra ihop sig men också för att det blir vackert. På bilden ser du hur du på ett enkelt sätt gör grunda snitt i skinnet. Pressa ihop filén mellan fingrarna och skär bara precis genom skinnet någon millimeter.

Pensla sedan skinnet med lite olivolja. Hetta upp en bra stekpanna ordentligt, strö salt i pannan och när det är riktigt varmt lägger du i fisken med skinnsidan ner. Tryck försiktigt så att hela skinnet nuddar pannan. När fisken halstrat någon minut på hög värme, tillsätt en klick smör och låt steka en stund. Vänd sedan köttsidan ner och dra pannan från värmen. Låt stå någon minut tills fisken precis gått färdigt och server direkt!

Lycka till!

Fler inlägg i Tips & Trix

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!