Ät riktigt bröd, som nybakat varje dag
Idag på surdegens dag vill vi gärna slå ett slag för våra närbagerier. Vi köper vårt bröd från Kringelgården i Saltsjöbaden, Nacka. Du har säkert ett bra bageri i din närhet. Så istället för att köpa bröd med tillsatser och socker från butikshyllan, köp ett stort surdegsbröd från ditt bageri eller en lite större livsmedelsbutik med eget bageri. Kolla ingredienslistan så hittar du bröd som bara innehåller mjöl, surdeg, vatten, jäst och salt. Vissa butiker har en brödskivare på brödavdelningen, använd den eller skiva brödet direkt när du kommer hem. Frys sedan in skivorna i flera små påsar och ta fram det du ska använda vartefter. Låt tina snabbt alternativt rosta i brödrost eller i ugn. På detta sätt får du minimalt med brödsvinn, du får bröd som känns färskt varje dag och du slipper onödiga tillsatser!
Foto: Carl Granström. Följ gärna Kringelgården på Instagram för fler härliga brödbilder, @kringelgarden