Så här grillar jag ribs
Jag älskar att grilla! Och en av favoriterna är revbensspjäll, de tjocka. Kräver lite planering men oj va gott det blir. Perfekt om du vill förbereda inför sensommarens grillfest.
Ingredienser
4 portioner- 1,5 kg tjocka revbensspjäll (knäckta)
6 st vitlöksklyftor
2 st chili
1 dl honung
2 msk soja
Gör så här
Dag 1
- Dela spjället där de är knäckta och koka dem i rikligt saltat vatten tillsammans med vitlök och chili, ca 1,5 timme. Du kan testa om köttet är klart genom att försöka vrida på ett ben. När det lossar från köttet är det klart.
- Ta upp köttet ur buljongen, låt buljong och kött svalna var för sig.
- Häll sedan den kalla buljongen över spjället och låt stå i kylen över natten. Spjället kan med fördel stå flera dagar i kylen i sin buljong.
Dag 2
- Blanda honung och soja.
- Ta upp spjällen ur buljongen och grilla spjällen tills de är varma rakt igenom.
- Pensla med honungssojan tills spjällen fått en ”gyllensvart” färg.
Fler grilltips hittar du här.