Matkomfort recept raggmunk
2017-06-08 Food Court / Receptbanken

Raggmunk – en galet god klassiker

När jag gör raggmunkar brukar jag steka fläsket först och sedan steka raggmunken i stekfettet. Det här är en riktig klassiker, så enkelt och så gott!

Ingredienser

    1 ägg
    1,5 dl mjöl
    2 dl mjölk
    Salt, efter smak
    ca 8 dl riven fast potatis

    Serveras med
    Rårörda lingon
    400 g rimmat stekfläsk

Gör så här

  1. Skala och skölj potatisen.
  2. Rör ihop mjöl, ägg, mjölk och salt.
  3. Riv potatisen grovt och blanda i smeten utan att skölja bort stärkelsen från den rivna potatisen.
  4. Stek tunna plättar på båda sidor tills de är gyllenbruna och potatisen är mjuk, ca 3-5 minuter per sida.
  5. Servera med rårörda lingon och det stekta fläsket.

Rårörda lingon

Ta 2 dl färska eller frysta lingon och 2 msk socker. Rör runt så att lingonen mosas och låt stå till sockret smält. Görs gärna dagen innan och förvaras i kyl.

Lycka till!

önskar Magnus, kock

Fler inlägg i Receptbanken

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!