sås till nyårsmenyn
2017-11-02 Food Court / Blogg

Henriks portvinssås till nyårsmenyn

En av mina såsfavoriter till en riktigt klassisk meny är portvinssås. Härlig till exempelvis oxfilé med selleripuré, panchetta och färska bönor. Här är mitt recept!

Detta behöver du

4 portioner
    2 st röda lökar
    4 vitlöksklyftor
    4 dl rött portvin
    6 dl kalvfond
    ½ dl råsocker
    Färsk timjan och rosmarin
    Salt och svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Finhacka löken, vitlöken. Fräs i botten på en gryta med lite smör, tillsätt sockret och låt ta färg.
  2. Häll på vinet och reducera till hälften.
  3. Häll på kalvfonden och lägg i kryddorna. Reducera till önskad konsistens och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Sila i finmaskig sil.


Lycka till!

Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Blogg

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!