Pelles tatakisås – recept efter önskemål
Tatakisås – nu var det ett tag sedan vi serverade vår populära asiatiska sås, en härligt fyllig tatakisås. Vi får fortfarande frågor om receptet av våra kunder som fortfarande minns den. Detta är ett av våra mest efterfrågade recept! I vår matkasse har vi till exempel serverat den till tunt skuren biff. Den asiatiska såsen passar även utmärkt till lax, efter rekommendation av en av våra kunder. Varför inte prova i helgen?
Tataki är ursprungligen ett sätt att laga biff eller fisk på, i Japan. Det betyder numera ofta att man lagar den i väldigt varm panna, väldigt snabbt. Så den får en fin härlig yta men fortfarande är rå inuti. Serveras med teriyakisås eller ponzusås. Eller som vi gör, en egen blandning som passar toppen till tataki och då får namnet tatakisås. Läs mer om tataki hos finedininglovers.com.
Detta behöver du till Pelles tatakisås
4 portioner- 1 dl Kikkomansoja
0,5 dl risvinäger
1 msk socker
1 vitlöksklyfta, riven
10 g färsk ingefära, riven
0,5-1 tsk sambal olek eller chili (styrka efter smak!)
Gör så här
- Blanda allt – och njut till biff eller lax! Perfekta smakkompisar till min tatakisås
Lycka till!
/Pelle, kock
Fler såsrecept för den som är sugen hittar du här i vår Receptbank.