Lingon
2017-09-21 Food Court / Blogg

Passa på att njuta av skogens skattkammare!

Tyvärr verkar det vara ett dåligt blåbärsår. Däremot hade jag glädjen att finna stora mängder lingon under min jakt efter blåbär. På en halvtimme fick jag ihop en hel liter! Det finns så mycket gott att göra på lingon. Det enklaste sättet att ta vara på dem är att skölja, låta torka på en handduk och sedan frysa dem. Då har du en härlig råvara i frysen som går att använda till mycket. Jag frös in hälften och rårörde andra hälften.

I vår matkasse Premium serveras nästa vecka vår hemkokta lingonsylt till nötfärsbiffar gjorda på färs från Hälsingestintan. Hoppas det ska smaka!


Rårörda lingon

Rör ihop 5 dl lingon med 2 dl strösocker. Blanda och låt stå tills sockret löst sig. Lägg upp i en väl rengjord glasburk eller i väl rengjorda matkomfortburkar.


Smaklig måltid!
Magnus, Kock

Fler inlägg i Blogg

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!