2021-04-05 Food Court / Receptbanken

Pannacotta med choklad

Nu har vi tagit in en mix av Valhronas choklad i vår butik. Här är ett av deras recept på en enkel pannacotta. Pannacotta är en perfekt efterrätt att förbereda. Prova gärna med olika sorters choklad för olika smaker. Häll dem i flera lager i glas för snygg effekt. Låt varje lager stelna emellanåt. Har du möjlighet, låt glas eller skål stå lite snett när det första lagret stelnar, så får du en efterrätt som ser väldigt avancerad ut. Lite färska bär, hyvlade chokladbitar, ätbara blommor på toppen… ja, bara fantasin sätter gränsen!

Chokladpannacotta

    2 g gelatin
    100 g mjölk (ca 1 dl)
    5 g glukos/glukossirap (finns i bakhyllan)
    180 g CARAÏBE 66%
    200 g vispgrädde 36%-40%

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i lite kallt vatten ett par minuter.
  2. Värm mjölken med glukos. Tillsätt gelatinet.
  3. Smält chokladen i mikron (20 sekunders intervaller, rör om mellan varje) eller över vattenbad.
  4. Häll lite av den varma mjölken i taget, över den smälta chokladen. Rör med en slev eller slickepott så det går ihop.
  5. Tillsätt kall grädde och kör med stavmixer tills du får en perfekt emulsion. Lyft inte upp stavmixern när du mixar, du vill inte ha ner luftbubblor!
  6. Häll smeten i portionsformar eller glas och låt stelna i kylen ett par timmar eller över natten. Täck gärna med plast om de ska stå länge.

Lycka till!

En härlig chokladkaka och ännu fler recept från Valrhona hittar du på valhrona.com/en

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

Fler inlägg i Receptbanken

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!