Nötfri pesto, här har du ett av våra mest populära recept
En nötfri pesto är ett av våra mest populära recept. Den har vi ofta med oss på våra event och den är otroligt uppskattad av alla, särskilt våra nötallergiker då vi gör den på solroskärnor! Kan du inte vänta till nästa gång den kommer i vår matkasse? Varsågod, här är receptet!
Inköpslista
- 50 gram solrosfrön
2 krukor basilika
1 st vitlöksklyfta
100 gram parmesanost
2 dl olivolja
Salt och peppar
Nötfri pesto – tillagning
- Mixa basilika och solrosfrön i en mixer eller stöt i en mortel.
- Lägg i vitlöken och lite av oljan. Fortsätt mixa eller stöta.
- Tillsätt riven parmesanost och rör om. Späd med resten av oljan.
- Smaka av peston med salt och svartpeppar från kvarn.
Servera peston med allt från kyckling till fisk eller valfri köttbit. Späd ut den med mer olivolja och slunga med din favoritpasta så har du en vegetarisk rätt.
Lycka till!
Fler Matkomfort-klassiker hittar du här i Receptbanken.