Moule Mariniere
2020-10-09 Food Court / Receptbanken

Moule – festligt, enkelt och ljuvligt gott!

Moule Marinière är nog det enklaste och snabbaste sättet att skapa en festmåltid på. Kanske slår jag till på att överraska tjejerna där hemma med det i helgen! Väljer att servera hemgjorda pommes till, för barnens skull.

Moule Marinière

1-2 portioner
    1 kg färska blåmusslor
    4 st vitlöksklyftor (tunt skivade)
    2 st banaschalottenlök (finhackad)
    3 msk olivolja
    2 msk smör
    3 dl torrt vittvin (det går att ersätta en 1 dl av vinet med 1 dl vatten)
    3 dl grädde
    0,5 dl hackad bladpersilja
    2 tsk salt

    Pommes frites eller ett gott ljust bröd

Gör så här

  1. Ta ur musslorna ur kassen och lägg dem i en stor bunke med kallt vatten.
  2. Släng de musslor som har trasigt skal och som inte stänger sig när du knackar på dem.
  3. Låt rinna av i ett durkslag.
  4. Fräs lök och vitlök mjukt i botten på en stor kastrull i olivolja och smör, på högsta temperaturen.
  5. Tillsätt musslorna och blanda, tillsätt 2 tsk salt, vitt vin, grädde och persiljan, blanda runt och sätt på ett lock och låt koka häftigt i 4-5 minuter.
  6. Smaka av med salt och servera musslorna med buljongen som bildats i varsin stor djup tallrik.
  7. Servera med pommes alternativt ett gott ljust bröd som doppas i buljongen.

Sugen på efterrätt? Kika runt i vår blogg efter ett passande recept.

Lycka till!

/Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Receptbanken

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!