Dragonmajonnäs till hummertoast
Till vardags, när du har leverans från oss, förbereder våra kockar så långt det går. De slår till exempel majonnäsen åt dig. Vill du göra en till nyår har du här ett recept på en god dragonmajonnäs. Passar utmärkt på en toast med hummer som du toppar med lite citron och färskriven pepparrot. Se hela vår nyårsmeny längst ner.
Ingredienser
-
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk skånsk senap
1 tsk svensk senap (alt. 1 msk dijon)
1 msk vitvinsvinäger
2.5 dl matolja
1 msk finskuren färsk dragon
salt, efter smak peppar, efter smak
Gör så här
- Blanda äggulor, senap och vinäger.
- Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
- Blanda ner dragonen och smaka av med salt och peppar.
Tips från kocken! Se till att majonnäsen är matt när du slår den, börjar den bli glansig så var försiktig! Skulle den skära sig kan du göra ett nytt försök och börja om med ny äggula och droppvis hälla ner det som skurit sig.
- Hummertoast med dragon, pepparrot och citron, serveras med smörstekt surdegsbröd (dragonmajonnäs)
- Svensk oxfilé med selleripuré, portvinssky, panchetta och färska bönor (selleripuré & portvinssås)
- Grottlagrad gruyère med salt- och sockerrostade nötter samt en björnbärs- och äppelmarmelad (äppel- och björnbärssylt)