Matkomforts choronsås recept
2016-04-23 Food Court / Receptbanken

Matkomforts choronsås

Är du en grillfantast kanske du redan dammat av grillen – eller har den till och med stått redo hela vintern? Hur och när du än grillar är den här såsen ett perfekt tillbehör! En choronsås är i grunden en bearnaise som du smaksätter med tomat. Många av våra kunder har frågat efter receptet, varsågoda!

Ingredienser

    500 g smör
    8 st vitpepparkorn
    4 st schalottenlökar
    0.5 dl vinäger
    1 kvist dragon eller dragon i vinäger (finns på burk)
    2 msk vatten
    6 st äggulor
    Salt, efter smak
    1 tsk tabasco
    1 msk worcestershiresås
    1 msk persilja, hackad
    1 msk dragon, hackade blad
    2 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull, dra bort kastrullen från plattan och håll varmt.
  2. Finhacka schalottenlök och lägg den i en kastrull tillsammans vitpeppar, vinäger, dragon och vatten.
  3. Koka upp och reducera till ungefär hälften.
  4. Sila ner i en ny kastrull som står i ett hett vattenbad.
  5. Rör ner äggulorna och vispa tills såsen tjocknar.
  6. Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.
  7. Smaka av med salt, tabasco, worcestershiresås, rör till sist i de hackade örterna och tomatpurén.

Lycka till!

Fler inlägg i Receptbanken

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!