Matkomforts choronsås
Är du en grillfantast kanske du redan dammat av grillen – eller har den till och med stått redo hela vintern? Hur och när du än grillar är den här såsen ett perfekt tillbehör! En choronsås är i grunden en bearnaise som du smaksätter med tomat. Många av våra kunder har frågat efter receptet, varsågoda!
Ingredienser
- 500 g smör
8 st vitpepparkorn
4 st schalottenlökar
0.5 dl vinäger
1 kvist dragon eller dragon i vinäger (finns på burk)
2 msk vatten
6 st äggulor
Salt, efter smak
1 tsk tabasco
1 msk worcestershiresås
1 msk persilja, hackad
1 msk dragon, hackade blad
2 msk tomatpuré
 
Gör så här
- Smält smöret på svag värme i en kastrull, dra bort kastrullen från plattan och håll varmt.
 - Finhacka schalottenlök och lägg den i en kastrull tillsammans vitpeppar, vinäger, dragon och vatten.
 - Koka upp och reducera till ungefär hälften.
 - Sila ner i en ny kastrull som står i ett hett vattenbad.
 - Rör ner äggulorna och vispa tills såsen tjocknar.
 - Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.
 - Smaka av med salt, tabasco, worcestershiresås, rör till sist i de hackade örterna och tomatpurén.
 
Lycka till!