aiolirecept Matkomforts majonnäs recept - med ugnsrostad kyckling
2021-04-16 Food Court / Receptbanken

Matkomforts aiolirecept

Det som särskiljer oss från en vanlig matkasse är att vi förbereder så mycket vi kan åt dig, utan att slutresultatet ska tappa i kvalitet. Serverar vi en fiskgryta i Premium eller Stockholmslådan slår till exempel våra kockar aiolin åt dig, från grunden. Vill du göra en egen, varsågod här är vårt aiolirecept!

Ingredienser aioli

    6 st vitlöksklyftor
    2 st äggulor
    1 dl rapsolja
    0,5 dl olivolja
    0,5 tsk salt
    1,5 tsk nypressad citronsaft

Gör så här

  1. Pressa vitlöken i en skål.
  2. Vispa ner äggulorna och vispa sedan ner oljan droppvis.
  3. Smaka av med salt och citronsaft.

Se till att aiolin är matt när du slår den, börjar den bli glansig så var försiktig! Skulle den skära sig kan du göra ett nytt försök och börja om med ny äggula och droppvis hälla ner det som skurit sig.

Lycka till!

Fler inlägg i Receptbanken

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!