Kycklingtips och tillagningsknep
Att laga kyckling är inte svårt! Vi ger dig kycklingtips och visar hur du tillagar kycklingens olika delar. Du hittar också en tabell så du vet vilken temperatur du ska hålla utkik efter. Vill du laga den på grillen, klicka dig vidare och läs mer om hur du lyckas med kyckling på grillen.
Kycklingtips – Bröst och lårfilé
- Krydda med salt, peppar och valfri smaksättning
- Bryn på högtemperatur i stekpanna, smör och olja 50/50
- Lägg kycklingen på ett galler med en långpanna under och stek färdigt i ugn på 180 grader varmluft
- Ta ur kycklingen när den tjockaste delen har nått rätt innertemperatur (se tabell nedan)
- Låt vila 5 min innan serverings
Laga kyckling – Hel kyckling
- Krydda rikligt med salt, peppar från kvarn samt valfrismaksättning
- Lägg kycklingen på ett galler med en långpanna under och stek i ugn på 225 grader i 20 minuter. Sänk temperaturen till 120 grader och stek vidare tills den tjockaste delen nått rätt innertemperatur
- Låt vila 5 minuter innan servering
Innertemperatur för kyckling
- Bröst: 68 grader
- Lårfilé: 72 grader
- Med ben: 85 grader
- Hel kyckling: 72 grader
Fler kycklingtips och recept hittar du här i vår Food Court.