Henriks majonnäs med Dijonsenap
Jag gör min majonnäs med Dijonsenap för att den innehåller mindre socker och jag tycker att den blir lite fräschare och lättare. Att slå din egen majonnäs och ha som grund till en del av julbordet är värt den tiden. Allt blir så mycket godare med en majonnäs lagad från grunden. Varsågod här är receptet på min majonnäs med Dijonsenap!
Ingredienser
-
2 st äggulor (rumstempererade)
1 msk Dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger – smaka ev. upp med lite mer vinäger
2.5 dl rapsolja
salt, efter smak
vitpeppar, efter smak
Gör så här
- Blanda äggulor, senap och vinäger.
- Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
- Smaka av med salt och nymald vitpeppar från kvarn.
Tips från kocken! För att oljan inte ska skära sig är det viktigt att oljan och äggulorna har ungefär samma temperatur. Se till att majonnäsen är matt när du slår den, börjar den bli glansig så var försiktig! Skulle den skära sig kan du bara börja om med ny äggula och droppvis hälla ner det som skurit sig.
Lycka till!
Henrik, kock & grundare
Fler recept på Matkomfortklassiker hittar du i vår Receptbank