Gulasch recept på en klassiker
2019-09-20 Food Court / Receptbanken

Gulasch – receptet på en av Matkomforts klassiker

Gulaschen är en klassiker som varit med sen starten hos oss på Matkomfort. När vi är ute på event brukar vi bjuda på den när vi berättar om våra smaker och vad det är vi gör, jämfört med en vanlig matkasse. Var vi än kommer är vår gulasch alltid lika uppskattad. Hos stora som små!

Gulasch är Ungerns nationalrätt och recepten kan verkligen variera från kock till kock. Gulasch kan baseras på nötkött, lammkött eller fläsk, ofta innehåller den klassiska varianten alla tre. Den traditionella smaksättningen är paprikapulver, lök och kummin och sedan kompletteras kryddlistan efter tycke och smak. Den kan innehålla potatis eller små pastasorter, vi väljer oftast att servera den med bröd eller bulgur. Här bjuder vi på vårt recept om du vill koka din egen gulasch hemma. Vill du att våra kockar lagar den åt dig, håll utkik, kommer snart i lådan igen! Då behöver du bara värma och servera. Ibland med ett varmt gott bröd, ibland serverar vi den med bulgur som du kokar.

Gulasch – inköpslista

4 portioner
600 g tärnat (1×1 cm) högrev eller nötytterlår
6 st färska tomater
2 st gula lökar
1 st röd paprika
2 st gröna paprikor
3 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
½ dl chilisås
2 krm mald kummin
1 krm chilipulver
½ krm cayennepeppar
3 st lagerblad
Salt och peppar, efter smak

Serveras med
Matyoghurt
Bröd eller bulgur (valfritt)

Gör så här

  1. Tärna alla grönsaker i valfria bitar.
  2. Fräs köttet i olja i en stor gjutjärnsgryta. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa lite till.
  3. Tillsätt kryddorna och späd med vatten efter behov.
  4. Låt koka under lock i en timme eller tills köttet är mört.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa gulaschen med en klick matyoghurt och servera eventuellt med bröd eller bulgur.

Vi bjuder på ett par extra recept om du vill toppa med en smaksatt färskost.

Lycka till!


Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Receptbanken

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!