Pajrecept
2017-03-16 Food Court / Receptbanken

God paj med köttfärs, grönkål och prästost

Passa på att använda den underbara grönkålen nu på vintern. Den är dessutom nyttig, full med järn, C-vitamin och A-vitamin. Och god till mycket, i soppa, stuvad, som tillbehör, chips eller varför inte i en paj med köttfärs.

Köttfärspaj med grönkål och lagrad Prästost

Ingredienser

Pajdeg

    3 dl vetemjöl
    125 g smör, rumstempererat
    0,5 msk vatten

Fyllning

    3 st ägg
    300 g köttfärs
    1 pkt bacon
    100 g grönkål, strimlad
    2,5 dl crème fraiche
    80 g Prästost, lagrad, riven
    0,5 tsk salt
    1 krm vitpeppar

Gör så här

Pajdeg

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Häll mjölet, smöret och vattnet i en bunke, rör till en jämn deg med degkrokarna på din elvisp.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ställ in i kylen i ca 30 minuter.
  4. Ta en gaffel och nagga i botten. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Fyllning

  1. Strimla bacon och stek i en panna. Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar. Stek tills färsen är genomstekt. Dra pannan av spisen och rör ner den strimlade grönkålen
  2. Rör ihop ägg och crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
  3. Fördela osten och köttfärsröran i det avbakade pajskalet.
  4. Häll över äggblandningen över fyllningen och se till att det blir jämt fördelat.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 25 minuter, tills den har en gyllene färg.

Lycka till!

Fler inlägg i Receptbanken

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!