Godare grönsaker - Drick grönt - Matkomfort tipsar
2021-08-22 Food Court / Tips & Trix

Godare grönsaker, fem tips för hur du får i dig dem.

Vill du servera godare grönsaker? Jag får ofta frågan hur man kan förnya sin sallad eller hur man enkelt kan få i sig och barnen mer grönt. Här är 5 enkla sätt att få i sig mera grönsaker.

  • Råstek blomkål, broccoli, palsternacka, sötpotatis
  • Dela grönsakerna i valfri storlek. Hetta upp en panna med olivolja. Tillsätt grönsakerna och smaksätt med vitlök, olivolja och rikligt med salt. När du råsteker framför allt blomkål, broccoli, svartkål eller grönkål kan du behöva tillsätta lite vatten. Mitt i stekningen slänger du i en matsked vatten och låter ånga in/bort ur pannan, det ska inte koka. Grönsakerna ska stekas på igen. Stora bitar kanske kräver en matsked till.

  • Grönkålschips
  • Så krispigt och gott! och enkelt. Funkar även med svartkål. Skölj bladen och skär bort det grövsta av stammen (byxa bladen). Gnid in bladen i olivolja och salta. Sprid ut på en långpanna och kör in i ugnen på 200 grader tills de blivit krispiga, ca 7-10 minuter. Salta med lite flingsalt.

  • Mixa dina grönsaker och få i dig allt!
  • Ett bra sätt att få i sig själv – och barnen, grönsaker. Här har jag samlat ihop några favoriter, en av dem är Matgeeks fina gröna smoothie.

  • Gör en mer innovativ sallad
  • Många fastnar i sallad, gurka och tomat. Variera med godare grönsaker, vi samlar våra grönsallader under #sidosallad.

  • Grönsaksstavar
  • Servera grönsaker i stavar innan maten. Funkar även utmärkt till barnen och stillar den värsta hungern för både stora och små. Eller som snacks ihop med en god dip. För en garanterad succé, låt barnen vara med på grönsaksavdelningen och välja.

    Lycka till!
    Henrik, kock och grundare

    Fler inlägg i Tips & Trix

      Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!