2017-06-02 Food Court / Receptbanken

Råbakad vit sparris med basilika och Västerbottensost

Denna enkla förrätt brukar jag passa på att laga när jag ändå har grillen på, då blir den som bäst. Men det går nästan lika bra i ugn, ha då riktigt hög temperatur i ugnen. Servera gärna lite bröd till, det är gott att doppa i skyn som bildas. Om du vill lyxa till det lite extra så toppa rätten men t.ex. lite räkor, löjrom, lufttorkad skinka eller hummerkött.

Ingredienser

    12 färska vita sparrisar
    1 kruka färsk basilika
    1 vitlök, gärna färsk
    50 g smör
    100 g Västerbottensost®
    Salt, efter smak
    Vitpeppar från kvarn, efter smak
    aluminiumfolie, bakplåtspapper

Gör så här

  1. Skölj och skala den vita sparrisen.
  2. Hacka basilikan.
  3. Skala vitlöken.
  4. Riv osten.
  5. Lägg ut varsitt ark aluminiumfolie placera en liten ruta bakplåtspapper mitt på.
  6. Fördela allt i följande ordning: sparrisen (salta och peppra), vitlök, basilika, smör och sist osten.
  7. Vik ihop aluminiumfolien till varsitt platt paket, placera på den varma grillen och låt ligga i 10-15 min.

Uppläggning

    Serveras med fördel direkt ur aluminiumfolien.

Lycka till!

önskar Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Receptbanken

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!