Recept på snabba hamburgare
2017-05-25 Food Court / Blogg

En ny favoritdag?

Vi har hittat en dag till värd att uppmärksamma! På söndag är det inget mindre än hamburgarens dag. Det vill vi givetvis fira med att dela med oss av våra personliga tips och recept.

Men först lite historik
Hur det hela startade är inte helt klart men på Baltikum var det vanligt att man skrapade av det sista köttet från oxben och gjorde biffar av det, som man sedan stekte. Detta spred sig senare till Tyskland och så småningom till USA med tyska emigranter.

Nutidens hamburgare utvecklades i USA på 1800-talet då det dök upp små affärer där man sålde enklare maträtter, så som nötfärsbiff på en skiva bröd. Exakt när hamburgaren började serveras som idag, mellan två bröd, vet men inte riktigt men på Världsutställningen i Saint Louis 1904 kunde man äta den typen av hamburgare.

Snabbmat på grillen
Här bjuder är ett tips på hur du snabbt och enkelt gör din hamburgare genom att utgå från trågpackad färs, i detta fall på 300 gram som då ger två burgare på 150 gram.

Du delar, trycker ihop lite, saltar och pepprar på ytan medan du steker eller grillar burgarna.


Matkomforts snabba hamburgare


En klassisk hamburgerdressing är baserad på majonnäs, i vår receptbank bjuder vi på ett förslag på en lättare variant.

Fler inlägg i Blogg

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!