Vår bästa pesto
Här har vi valt att lägga upp utvalda recept från köket. Första vardagslyxen ut blir vår efterfrågade pesto som vi ofta har med oss på våra event. Den är otroligt uppskattad av alla, särskilt våra nötallergiker då vi gör den på solroskärnor! Kan du inte vänta till nästa gång den serveras på menyn? Varsågod, här är receptet!
Inköpslista
- 50 gram solrosfrön
2 krukor basilika
1 st vitlöksklyfta
100 gram parmesanost
2 dl olivolja
Salt och peppar
Tillagning
- Mixa basilika och solrosfrön i en mixer eller stöt i en mortel.
- Lägg i vitlöken och lite av oljan. Fortsätt mixa eller stöta.
- Tillsätt riven parmesanost och rör om. Späd med resten av oljan.
- Smaka av peston med salt och svartpeppar från kvarn.
Servera peston med allt från kyckling till fisk eller valfri köttbit. Späd ut den med mer olivolja och slunga med din favoritpasta så har du en vegetarisk rätt. Testa även vår tomatpesto!
Lycka till!