Crème brulée, här är grannens bästa recept
En klassisk crème brulée brukar gå hem hos de flesta. En vän till mig kan inte ta någon annan efterrätt, om den står med på menyn! Förra helgen fick en av döttrarna välja dessert, då blev det grannen Andreas crème brulée. Kanske går den hem även hos er?
Inköpslista
6 portioner
½ vaniljstänger
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Standardmjölk
¾ dl strösocker
4 äggulor
3 msk rårörsocker
Gör så här
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Vispa ihop alla ingredienser utom råsockret i en bunke. Låt stå övertäckt i kyl minst 1 timme men helst över natten.
- Sätt ugnen på 100°.
- Sila blandningen och häll den i portionsformar.
- Baka i mitten av ugnen 50–60 min tills de stannar.
- Låt kallna.
- Sätt ugnen på grill.
- Strö råsocker på bruléerna och gratinera i övre delen av ugnen med öppen ugnslucka 1 minut eller bränn av med brännare (finns i vår webbutik).