Rester av kräftor blir god lunch
2018-09-02 Food Court / Receptbanken

Blev det kräftor över?

Har du lite kräftor över sen kräftskivan i helgen? Några stycken eller kanske ett helt paket som redan är tinat? För oss blev ett paket kräftor tillsammans med några skivor rökt lax en riktigt härlig söndagstortilla. Riktigt snabbt och gott. Här är ett exempel på tillbehör och marinad.

Skala kräftorna. Stek den rökta laxen i lite smör med chilipulver och spiskummin. Dela i mindre bitar och blanda med kräftköttet och marinad. Servera på tortillabröd med valfria grönsaker, till exempel gurka, tomat och sallad samt riven Västerbottensost. Toppa med en kryddig yoghurt.

Marinad
1/2 chili, 1 tsk råsocker, 1 pressad lime, 1 msk olivolja, 1 msk soja.

Yoghurt
2 dl matlagningsyoghurt (alternativt turkisk eller grekisk), 2 vitlöksklyftor, 1 krm paprikapulver, 1 krm spiskummin, 1 krm chilipulver, salt och peppar.

Lycka till!

Hälsningar Magnus, kock

Fler inlägg i Receptbanken

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!