Vad är det med barn och lök?
Barn och lök. Hur kommer det sig att många barn är emot alla sorters lök. Bitar i biffar, i köttfärssås och så vidare. Hemma hos mig går det bra i lasagne. Har inte lyckats lista ut varför men det kanske är så gott i övrigt, att där slinker det bara ner? I nötfärsbiffar eller köttfärssås med spagetti är det däremot inte lika uppskattat hos alla i familjen. Till veckans biffar skar jag rödlöken i ringar och stekte vid sidan av. Fritt fram för de som gillar att ta, de som inte vill ha kan äta biffar utan! Samma med champinjonerna som får ge en liten smak åt biffarna, för att barnen sakta men säkert ska lära sig känna igen och tycka om smakerna. Men de slipper tugga på den för dem lite udda konsistensen. Ett annat tips för att få smaken utan bitarna, är att finriva löken. Kanske får de till och med vara med och riva den, för att försöka bli kompis med löken? Då kanske det är på sin plats att läsa på “Hacka lök utan tårar” hos exempelvis köket.se.
Här samlar vi fler barntips!